Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z makaronem spaghetti, podane z sosem koperkowym i kiełbasą.
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28586
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28586
Składniki
Zagotowujemy litr wody z domową kostką rosołową i włoszczyzną.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę ze słoika. Koper myjemy, osuszamy i drobno kroimy, pokrojony dodajemy do garnczka i gotujemy.
Gdy składniki sosu w garnczku są miękkie, przyprawiamy przyprawami suchymi i solą do smaku, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną.Mamy gotowy sos koperkowy z którym podamy ugotowany makaron spaghetti.
Podane na talerzu spaghetti polewamy sosem, dodajemy zielone pesto z bazylii i dodatkowo posypujemy pokrojonym koprem. Smacznego :)