Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem koperkowym i kiełbasą ze słoika.

Spaghetti z sosem koperkowym i kiełbasą ze słoika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 18802

Dodano:

Odsłon: 884

Smaczne danie z makaronem spaghetti, podane z sosem koperkowym i kiełbasą.

Składniki

  • Makaron Spaghetti - 40 dag
  • olej 2 łóyżki
  • 1 łyżka stołowa domowej pasty rosołowej
  • skrobia (mąka ziemniaczana) - 1 łyżka stołowa
  • Śmietana 2 łyżki
  • pęczek kopru
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • woda 1 litr
  • Kiełbasa ze słoika 1 słoik 0,5 litra
  • pesto z bazylii i pikantnego sera włoskiego 1 łyżeczka
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 ziarenka
  • Pieprz ziołowy
  • papryka czerwona słodka - 1 mała łyżeczka
  • bazylia - 1 mała łyżeczka
  • oregano - 1 mała łyżeczka
  • tymianek - 1 mała łyżeczka
  • czosnek granulowany - 1 mała łyżeczka
  • pieprz naturalny pół małej łyżeczki
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotowujemy litr wody z domową kostką rosołową i włoszczyzną.

  2. Gdy warzywa są miękkie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę ze słoika.
    Koper myjemy, osuszamy i drobno kroimy, pokrojony dodajemy do garnczka i gotujemy.


  3. Gdy składniki sosu w garnczku są miękkie, przyprawiamy przyprawami suchymi i solą do smaku, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną.Mamy gotowy sos koperkowy z którym podamy ugotowany makaron spaghetti.

  4. Podane na talerzu spaghetti polewamy sosem, dodajemy zielone pesto z bazylii i dodatkowo posypujemy pokrojonym koprem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń