Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla amatorów dań z makaronem.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 171
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 171
Składniki
Sos z kurek. Zawartość słoika z kurkami wlewamy przez sitko do garnczka w którym będziemy gotować sos, dodajemy jeszcze szklankę wody.
Odcedzone kurki z sitka wykładamy na patelnię.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i połowę cebuli. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Uduszone kurki wkładamy do garnczka, dodajemy pastę rosołową, koper, starty chrzan, sos sojowy i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut i kończymy.
Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Spaghetti podajemy z sosem kurkowym. Smacznego :)