Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie dla amatorów dań z makaronem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Sos z kurek. Zawartość słoika z kurkami wlewamy przez sitko do garnczka w którym będziemy gotować sos, dodajemy jeszcze szklankę wody.
Odcedzone kurki z sitka wykładamy na patelnię.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i połowę cebuli. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Uduszone kurki wkładamy do garnczka, dodajemy pastę rosołową, koper, starty chrzan, sos sojowy i zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy kilka minut i kończymy.
Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Spaghetti podajemy z sosem kurkowym. Smacznego :)