Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża bazylia i tylko świeża, to podstawa tego dania. Suszona odpada. Do dzieła:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8337
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 474
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8337
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 474
Składniki
Podsmażamy na odrobinie oliwy pokrojono drobno cebulkę, wrzucamy paseczki boczku. W osobnym rondelku przygotowujemy zasmażkę do sosu, zalewamy bulionem, dodajemy potem cebulkę z boczkiem, zaciągamy 2 łyżkami koncentratu, doprawiamy. Na sam koniec wrzucamy listki bazylii, dużo listków.