Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego,smacznego również dla wegetarian.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10321
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12763
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10321
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12763
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Składniki
Paprykę opalić nad gazem żeby była czarna i zdjąć skórę (jak znacie inny sposób to napiszcie)Cebulę paprykę i pomidory (obrane ze skóry-ja sparzam w gorącej wodzie)pokroić w drobną kostkę.Cukinię umyć,pokroić w plastry i osolić.
Na patelnię nalać troszkę oleju wgnieść czosnek i wrzucić posiekaną cebulkę,dodać troszkę soli i pieprzu i zeszklić.Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną paprykę.Jak zmięknie dodać pomidory i doprawić solą,pieprzem,oregano bazylią (można dodać chili żeby było ostrzejsze)dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.
Makaron spaghetti ugotować, a cukinię podsmażyć na złoty kolor
Gotowy makaron wymieszać z sosem, przełożyć plastrami cukinii i posypać tartym serem . Życzę smacznego