Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na obiad? Lubisz dania z makaronem, to mam dla Ciebie przepis na pyszne danie z warzywami chińskimi i kawałkami mięsa indyka z aromatycznej marynacie. Danie jest proste w przygotowaniu, spróbuj i przekonaj się.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1547
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1547
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładam do naczynia żaroodpornego
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam papryką ostrą, przyprawą do kurczaka, solą, wlewam sos sojowy oraz miód. Dokładanie mieszam i smażę 30 minut na rozgrzanym oleju, można podlać jedną szklanką wody.
3. Pod koniec smażenia dodaję warzywa chińskie i 10 minut smażę.
4. Po usmażeniu mięso z warzywami wykładam na makaron, Posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Chwilkę zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
5. Zapiekanka gotowa. 6. Smacznego.