Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z zielonym pesto, cukinią, żółtym serem i orzechami włoskimi. Szybkie,proste i smaczne danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1641
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1641
Składniki
Kroję cukinię w plastry ,następnie w paski.Na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy z oliwek, wrzucam pokrojone w paski cukinie. Solę ,pieprzę, dodaję przeciśnietę przez praskę 2 ząbki czosnku i duszę przez ok. 20 minut pod przykryciem. Do głębokiej miski przekładam pesto,dodaję dwie łyżki oliwy z oliwek, pokrojony w kostkę ser żółty, posiekane orzechy włoskie, miksuję blenderem, (masa nie jest całkowicie gładka, ponieważ lubię jak chrupie :)). Kiedy cukinia jest już miękka, dodaję do niej zmiksowany sos pesto i duszę razem jeszcze 5 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie nieco krócej (2-4 min), niż zalecono nam na opakowaniu, tak by makaron był al dente. Ugotowany makaron dorzucam na patelnię, mieszam by wszystko ładnie się połączyło, dodatkowe kilka minut razem na patelni, doprawiam do smaku i gotowe. Na koniec posypuję startym serem. Smacznego :)