Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z zielonym pesto, cukinią, żółtym serem i orzechami włoskimi. Szybkie,proste i smaczne danie.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 764
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kroję cukinię w plastry ,następnie w paski.Na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy z oliwek, wrzucam pokrojone w paski cukinie. Solę ,pieprzę, dodaję przeciśnietę przez praskę 2 ząbki czosnku i duszę przez ok. 20 minut pod przykryciem. Do głębokiej miski przekładam pesto,dodaję dwie łyżki oliwy z oliwek, pokrojony w kostkę ser żółty, posiekane orzechy włoskie, miksuję blenderem, (masa nie jest całkowicie gładka, ponieważ lubię jak chrupie :)). Kiedy cukinia jest już miękka, dodaję do niej zmiksowany sos pesto i duszę razem jeszcze 5 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie nieco krócej (2-4 min), niż zalecono nam na opakowaniu, tak by makaron był al dente. Ugotowany makaron dorzucam na patelnię, mieszam by wszystko ładnie się połączyło, dodatkowe kilka minut razem na patelni, doprawiam do smaku i gotowe. Na koniec posypuję startym serem. Smacznego :)