Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spod ziemi na twój stół! Szparagi w sosie z mięsem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Składniki
ok. 55 minut
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, przełożyć do płaskiego rondla lub specjalnego wysokiego, wąskiego garnka. Zalać wodą, osolić. Gotować ok. 15-20 minut, odcedzić (zachowując wywar), warzywa pokroić na nieduże kawałki.
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i mąką. Lekko rozgrzać masło, wrzucić kurczaka i podsmażyć, mieszając, podlać zredukowanym do połowy wywarem ze szparagów oraz winem. Dusić ok. 20 minut pod przykryciem.
Do powstałego sosu dodać śmietankę. Doprawić go solą i pieprzem. Dodać kawałeczki szparagów, dusić jeszcze ok. 5 minut. Przygotować makaron według przepisu na opakowaniu. Danie posypać czerwonym pieprzem. Podawać od razu.Źródło: Twoje Imperium