Smaker
Dodaj przepis
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Dania główne
  • Stek klasyczny w sosie z zielonego pieprzu
  • Dania główne
  • Przepis na
Odsłon: 16649 16.10.2015

Stek klasyczny w sosie z zielonego pieprzu

do 30 min
30 min
1-2 osoby
1-2 os.
lapsmak
lapsmak

Dzisiejszy przepis to solidy kawał dobrego steka w wykwintnej wersji z sosem na bazie zielonego pieprzu, który ma bardzo orzeźwiający i intensywny wytrawny smak co doskonale podkreśla aromat wołowiny. koneserzy steków lubią ten sos też za konsystencję – jast kremowa i gładka, lecz co jakiś czas przełamana przez delikatne kulki zielonego pieprzu. To idealnie złożona kombinacja smaku. Sos ten najlepiej smakuje zrobiony się na bazie sosu własnego z uprzednio smażonego mięsie więc nic nam się nie zmarnuje po smażeniu. Uwielbiany przez największych szefów kuchni, niby prosty i szybki przygotowaniu ale wymaga uwagi i skupienia. O tym jak go zrobić i zaskoczyć nasza druga połówke lub samego siebie...poniżej...

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Przygotowanie

1

Wyjmujemy nasze steki z lodówki i odkladamy na bok tak aby osiągneły temperature pokojową unikniemy w ten sposób szoku termicznego i zapobiegniemy nierównomiernemu wysmażeniu mięsa. Następnie posypujemy nasze steki kruszonym pieprzem oraz rozmarynem z obu stron i bardzo delikatnie wklepujemy dłonią pieprz w mięso. Mięso solimy przed smażeniem od tej strony, na której układamy mięso na patelni grillowej. Jeśli solisz stek na patelni, solisz mięso, ale również inne składniki, i wówczas, gdy robisz sos, może on być za słony. Nagrzewamy mocno patelnie grillową( minimalna temperatura to 150C) z odrobiną oliwy z oliwek ( warto rozprowadzić ją po powierzchni patelni pędzelkiem ponieważ tłuszcz dobrze przewodzi ciepło, a co najważniejsze – mięso nie będzie przyklejać się do powierzchni naczynia) i wkladamy nasze steki.
Po położeniu steków na patelni nie wolno ich obracać ani ruszać nimi. Pozwólmy aby powierzchnia mięsa zbrązowiała, tworząc lekka skorupkę. Będzie chronić ona wnętrze steka i zatrzyma sok oraz aromat wewnątrz mięsa. Oto cała tajemnica doskonałego steka.
Do odwracania mięsa używamy szczypców lub łopatki w żadnym wypadku nie nakłuwajmy go widelcem. Jeśli to zrobimy , sok wypłynie, a mięso – niestety, straci i smak, i aromat. Nigdy też nie kroimy mięsa, żeby zobaczyć, czy już jest dobrze wysmażone. Po prostu dotknij: im bardziej twarde, tym bardziej wysmażone.W tym przypadku polecam smażyć naszego steka po 2 min z każdej strony, ponieważ bedziemy go wkładać do sosu więc bedzie miał szansę nasz jegomość jeszcze sobie "dojść". Gotowego steka odstawiamy na kilka minut.
Ważna zasada, po usmażeniu steków odstawiamy je na chwilę. W momencie przekrojenia steka zaraz po usmażeniu krew wypłynie, a środek nie będzie miał dobrej tekstury, a co za tym idzie, mięso nie będzie tak miękkie, jak powinno być. Odstawienie mięsa będzie umożliwiało równomierne rozpłynięcie się krwi i soków po całym kawałku mięsa. Dzięki temu rozluźniają się włókna, mięso zachowuje równy kolor, jest miękkie i delikatne.
Teraz zabieramy sie za wykwintny sos.Na dobrze rozgrzaną patelnię po wysmażeniu mięsa wrzucamy poszatkowane szalotk,dodajemy odrobine masła i lekko doprawiamy solą oraz pieprzem i czekamy aż sie nabiorą złocistego koloru a nastepnie zalewamy je winem. Na dużym ogniu należy redukujemy całość do połowy objętości.
Następnie dodajemy marynowany zielony pieprz, musztardę i całość obficie kropimy sosem Worcestershire, wszystko dokładnie mieszamy . Po okolo 3 minutach dodajemy śmietanę i dalej gotujemy około 3 minut, aż do połączenia wszystkich składników.
Wkładamy naszego steka do sosu na około minutę aby sobie spokojnie doszedł.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zapraszam na mojego bloga!

Przepis w Waszym wykonaniu (2)

Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Polecane przepisy

sos z zielonego pieprzu magdy gessler

kati188
kati188
Desery

Babka drożdżowa wg Magdy Gessler

Desery Babka drożdżowa wg Magdy Gessler

Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • Wielkanoc
  • Polska
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mleko
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 52960

do 60 min 60 min
111
agnieszkacrow
agnieszkacrow
Śniadania

Puszyste pancakes wg Magdy Gessler

Śniadania Puszyste pancakes wg Magdy Gessler

Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Na...

  • Nabiał
  • Jajka
  • Placki
  • Jajka

Odsłon: 17076

do 30 min 30 min
36
smaker
smaker
Dania główne

Kołduny Magdy Gessler. Niesamowita uczta

Dania główne Kołduny Magdy Gessler. Niesamowita uczta

Fani Magdy Gessler z pewnością nie raz widzieli, jak znana restauratorka wych...

  • Polska
  • Buliony
  • Warzywa
  • Mięso
  • Wołowina
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Majeranek
  • Pierogi
  • Ciasta

Odsłon: 11850

> 60 min >60 min
9

schab w sosie z zielonego pieprzu

pezetuk
pezetuk
Wędliny

Schab w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem

Wędliny Schab w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem

Bardzo szybki proces przygotowania, fantastyczny smak :)

  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 4089

do 15 min 15 min
4
ulasalog
ulasalog
Wędliny

Schab w sosie chrzanowym

Wędliny Schab w sosie chrzanowym

dietetyczny ;)

  • Wielkanoc
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Jogurt
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 6117

do 30 min 30 min
13
magelo
magelo
Wędliny

Schab w sosie pieczarkowym.

Wędliny Schab w sosie pieczarkowym.

Kruche plastry schabu w sosie pieczarkowym . Świetne do makaronu j...

  • Włoska
  • Śródziemnomorska
  • Makaron
  • Warzywa
  • Papryka
  • Mięso
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Makarony
  • Sałatki makaronowe

Odsłon: 1715

do 60 min 60 min
6

sos pieprzowy z zielonego pieprzu

BEATA1978
BEATA1978
Dodatki

Sos z sera pleśniowego z marynowanym pieprzem

Dodatki Sos z sera pleśniowego z marynowanym pieprzem

W tym sosie mieszają się dwa smaki: ostry i łagodny, kremowy. Pierwszy to zas...

  • Warzywa
  • Nabiał
  • Ser
  • Przyprawy
  • Kremy

Odsłon: 2580

do 15 min 15 min
74
KulinarnaChwila
KulinarnaChwila
Przetwory

Ogórki w pieprzu ziołowym

Przetwory Ogórki w pieprzu ziołowym

Ogórki jako dodatek do mięsa o charakterystycznym, dość ostrym smaku oraz uni...

  • Warzywa
  • Przyprawy

Odsłon: 10205

do 30 min 30 min
9
Ewa_Gotuje
Ewa_Gotuje
Dania główne

Żeberka w sosie pieprzowym według Ewy Wachowicz

Dania główne Żeberka w sosie pieprzowym według Ewy Wachowicz

Soczyste i kruche żeberka w aromatycznym sosie z zielonego pieprzu. Przepis p...

  • Warzywa
  • Papryka
  • Kukurydza
  • Kefir
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Majeranek

Odsłon: 2444

> 60 min >60 min
3

ania starmach 25 polędwiczki wieprzowe sosie zielonego pieprzu

GREGORHSPEED
GREGORHSPEED
Dania główne

Polędwiczki w kurkowo-śmietanowym sosie

Dania główne Polędwiczki w kurkowo-śmietanowym sosie

Bardzo smaczne i soczyste polędwiczki w połączeniu z sosem kurkowym na śmieta...

  • Kremy
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Kremy

Odsłon: 28062

do 60 min 60 min
63
kuchniamniam
kuchniamniam
Dania główne

Polędwiczki z kurczaka w pieprzu ziołowym.

Dania główne Polędwiczki z kurczaka w pieprzu ziołowym.

Szybkie i łatwe .

  • Warzywa
  • Papryka
  • Mięso
  • Kurczak
  • Przyprawy

Odsłon: 817

do 30 min 30 min
4
Punnet
Punnet
Dania główne

Polędwiczki w sosie kurkowym

Dania główne Polędwiczki w sosie kurkowym

Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...

  • Kremy
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Nabiał
  • Mięso
  • Grzyby
  • Przyprawy

Odsłon: 3091

do 60 min 60 min
2

z czym podawać stek

Przepis dnia

maja30
maja30
Przekąski

Stek z ryżem i szparagami

Przekąski Stek z ryżem i szparagami

Danie na prawdę proste.

  • Amerykańska
  • Warzywa
  • Szparagi
  • Jajka
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Ciasta
  • Jajka

Odsłon: 14656

do 30 min 30 min
105
Futka
Futka
Dania główne

Marynowany stek z tuńczyka

Dania główne Marynowany stek z tuńczyka

Ryby to bardzo częsty gość w mojej kuchni. Każda z nich jest inna i każda dos...

  • Amerykańska
  • Ryż
  • Warzywa
  • Buraki
  • Owoce
  • Mięso
  • Cielęcina
  • Ryby
  • Tuńczyk
  • Przyprawy
  • Surówki

Odsłon: 3041

do 15 min 15 min
8

Przepis dnia

Futka
Futka
Dania główne

Grillowany stek z tuńczyka

Dania główne Grillowany stek z tuńczyka

Tuńczyk to zdrowa, niskokaloryczna ryba, która zachwyca swym wyjątkowym smaki...

  • Amerykańska
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Mleko
  • Mięso
  • Ryby
  • Tuńczyk
  • Przyprawy

Odsłon: 1866

do 30 min 30 min
14

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

asia67
asia67
Sałatki

Sałatka z roszponką

Sałatki Sałatka z roszponką

Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki

  • Wielkanoc
  • Francuska
  • Grecka
  • Bałkańska
  • Śródziemnomorska
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Ser
  • Jogurt
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kolendra

Odsłon: 4150

do 15 min 15 min
5
Bobby
Bobby
Przekąski

Carpaccio z buraka

Przekąski Carpaccio z buraka

Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Polska
  • Włoska
  • Francuska
  • Śródziemnomorska
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Przyprawy

Odsłon: 103

> 60 min >60 min
0
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
bozena1960
bozena1960
Desery

Kwiaty w galarecie

Desery Kwiaty w galarecie

Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...

  • Impreza
  • Nabiał

Odsłon: 103

> 60 min >60 min
1
Agusiowesmakolyki
Agusiowesmakolyki
Dania główne

Kasza z kurczakiem i warzywami

Dania główne Kasza z kurczakiem i warzywami

Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...

  • Do pracy
  • Kasze
  • Warzywa
  • Mięso
  • Grzyby
  • Przyprawy

Odsłon: 144

do 30 min 30 min
3
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Bobby
Bobby
Przekąski

Swojski boczek

Przekąski Swojski boczek

Jak tylko chcę zjeść coś dobrego a mam na myśli wędlinę to kupuję dobry bocze...

  • Wielkanoc
  • Impreza
  • Grill
  • Halloween
  • Polska
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 545

> 60 min >60 min
3
smaker
smaker
Dania główne

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Dania główne Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...

  • Warzywa
  • Nabiał
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 1806

do 60 min 60 min
6

Inne przepisy autora

Dania główne

Jak usmażyć perfekcyjny stek – poradnik

Przekąski

Burger domowy a’la ŁapSmak

Przekąski

Puszyste racuchy z jabłkami

Desery

Pyszne chrupiące i lekkie gofry najlepszy przepis

lapsmak
lapsmak
Dania główne

Jak usmażyć perfekcyjny stek – poradnik

Dania główne Jak usmażyć perfekcyjny stek – poradnik

ło które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczyst...

  • Amerykańska
  • Mięso

Odsłon: 16764

do 30 min 30 min
46
lapsmak
lapsmak
Przekąski

Burger domowy a’la ŁapSmak

Przekąski Burger domowy a’la ŁapSmak

W tych czasach burgery są wszędzie, w każdej budce z jadłem w każdym sklepie...

  • Amerykańska
  • Pomidorowa
  • Warzywa
  • Papryka
  • Owoce
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mięso
  • Wołowina
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Kolendra
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 2843

do 30 min 30 min
18
lapsmak
lapsmak
Przekąski

Puszyste racuchy z jabłkami

Przekąski Puszyste racuchy z jabłkami

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy spraw...

  • Polska
  • Owoce
  • Jabłka
  • Nabiał
  • Jajka
  • Kefir
  • Mleko
  • Jajka

Odsłon: 33014

do 15 min 15 min
71
lapsmak
lapsmak
Desery

Pyszne chrupiące i lekkie gofry najlepszy przepis

Desery Pyszne chrupiące i lekkie gofry najlepszy przepis

Nic dodać, nic ująć. Metodą prób i błędów udało się dojść do najlepszego prze...

  • Dietetyczne
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mleko
  • Jajka

Odsłon: 53337

do 15 min 15 min
143
Więcej przepisów
REKLAMA
Smaker

Przepisy Dania główne

Dania główne

Kotlety Hakuna Matata

Dania główne

Delikatne placki z cukinii

Dania główne

Acqua pazza- Szalona woda

Dania główne

Ryba na jarzynce

KulinarnaChwila
KulinarnaChwila
Dania główne

Kotlety Hakuna Matata

Dania główne Kotlety Hakuna Matata

Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, prz...

  • Polska
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Kotlety
  • Bułki
  • Jajka

Odsłon: 26

do 60 min 60 min
1
Smacznebodomowe
Smacznebodomowe
Dania główne

Delikatne placki z cukinii

Dania główne Delikatne placki z cukinii

Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...

  • Do pracy
  • Polska
  • Śródziemnomorska
  • Dla dzieci
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Przyprawy
  • Placki
  • Jajka

Odsłon: 146

do 30 min 30 min
1
Więcej przepisów

Ostatnio komentowane przepisy

asia67
asia67
Sałatki

Sałatka z roszponką

Sałatki Sałatka z roszponką

Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki

  • Wielkanoc
  • Francuska
  • Grecka
  • Bałkańska
  • Śródziemnomorska
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Nabiał
  • Ser
  • Jogurt
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kolendra

Odsłon: 4150

do 15 min 15 min
5
Bobby
Bobby
Przekąski

Carpaccio z buraka

Przekąski Carpaccio z buraka

Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.

  • Wielkanoc
  • Boże Narodzenie
  • Impreza
  • Grill
  • Walentynki
  • Polska
  • Włoska
  • Francuska
  • Śródziemnomorska
  • Dietetyczne
  • Warzywa
  • Przyprawy

Odsłon: 103

> 60 min >60 min
0
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
bozena1960
bozena1960
Desery

Kwiaty w galarecie

Desery Kwiaty w galarecie

Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...

  • Impreza
  • Nabiał

Odsłon: 103

> 60 min >60 min
1
Agusiowesmakolyki
Agusiowesmakolyki
Dania główne

Kasza z kurczakiem i warzywami

Dania główne Kasza z kurczakiem i warzywami

Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...

  • Do pracy
  • Kasze
  • Warzywa
  • Mięso
  • Grzyby
  • Przyprawy

Odsłon: 144

do 30 min 30 min
3
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Bobby
Bobby
Przekąski

Swojski boczek

Przekąski Swojski boczek

Jak tylko chcę zjeść coś dobrego a mam na myśli wędlinę to kupuję dobry bocze...

  • Wielkanoc
  • Impreza
  • Grill
  • Halloween
  • Polska
  • Warzywa
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 545

> 60 min >60 min
3
smaker
smaker
Dania główne

Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Dania główne Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...

  • Warzywa
  • Nabiał
  • Grzyby
  • Przyprawy
  • Jajka

Odsłon: 1806

do 60 min 60 min
6
REKLAMA
Smaker
Smaker
REKLAMA
Smaker
Dania główne
Smaker

Stek klasyczny w sosie z zielonego pieprzu

Autor:
lapsmak
do 30 min
1-2 osoby

Składniki

  • Stek i marynata:
  • 200g dowolnego rodzaju steka wolowego ( ja w przepisie użylem tzw.rump steaka)
  • 100ml bialego wina
  • 50ml octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2-3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 ząbki czosnku
  • grubo mielona sól ( najlepiej morska)
  • pieprz grubo mielony ( bądź kruszony)
  • odrobina oliwy z oliwek
  • 1/2 łyzeczki masła
  • Sos:
  • sos pozostały po smażeniu mięsa lub oliwa z oliwek
  • 100ml białego wytrwanego wina
  • 1 łyżka masła
  • 2 szalotki
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 150ml śmietanki kremowej ( opcjonalnie zwykła )
  • 2 łyżkeczki odsączonego marynowanego zielonego pieprzu
  • sól oraz pieprz do smaku
  • 150 ml wywaru wołowego( opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1

Wyjmujemy nasze steki z lodówki i odkladamy na bok tak aby osiągneły temperature pokojową unikniemy w ten sposób szoku termicznego i zapobiegniemy nierównomiernemu wysmażeniu mięsa. Następnie posypujemy nasze steki kruszonym pieprzem oraz rozmarynem z obu stron i bardzo delikatnie wklepujemy dłonią pieprz w mięso. Mięso solimy przed smażeniem od tej strony, na której układamy mięso na patelni grillowej. Jeśli solisz stek na patelni, solisz mięso, ale również inne składniki, i wówczas, gdy robisz sos, może on być za słony. Nagrzewamy mocno patelnie grillową( minimalna temperatura to 150C) z odrobiną oliwy z oliwek ( warto rozprowadzić ją po powierzchni patelni pędzelkiem ponieważ tłuszcz dobrze przewodzi ciepło, a co najważniejsze – mięso nie będzie przyklejać się do powierzchni naczynia) i wkladamy nasze steki. Po położeniu steków na patelni nie wolno ich obracać ani ruszać nimi. Pozwólmy aby powierzchnia mięsa zbrązowiała, tworząc lekka skorupkę. Będzie chronić ona wnętrze steka i zatrzyma sok oraz aromat wewnątrz mięsa. Oto cała tajemnica doskonałego steka. Do odwracania mięsa używamy szczypców lub łopatki w żadnym wypadku nie nakłuwajmy go widelcem. Jeśli to zrobimy , sok wypłynie, a mięso – niestety, straci i smak, i aromat. Nigdy też nie kroimy mięsa, żeby zobaczyć, czy już jest dobrze wysmażone. Po prostu dotknij: im bardziej twarde, tym bardziej wysmażone.W tym przypadku polecam smażyć naszego steka po 2 min z każdej strony, ponieważ bedziemy go wkładać do sosu więc bedzie miał szansę nasz jegomość jeszcze sobie "dojść". Gotowego steka odstawiamy na kilka minut. Ważna zasada, po usmażeniu steków odstawiamy je na chwilę. W momencie przekrojenia steka zaraz po usmażeniu krew wypłynie, a środek nie będzie miał dobrej tekstury, a co za tym idzie, mięso nie będzie tak miękkie, jak powinno być. Odstawienie mięsa będzie umożliwiało równomierne rozpłynięcie się krwi i soków po całym kawałku mięsa. Dzięki temu rozluźniają się włókna, mięso zachowuje równy kolor, jest miękkie i delikatne. Teraz zabieramy sie za wykwintny sos.Na dobrze rozgrzaną patelnię po wysmażeniu mięsa wrzucamy poszatkowane szalotk,dodajemy odrobine masła i lekko doprawiamy solą oraz pieprzem i czekamy aż sie nabiorą złocistego koloru a nastepnie zalewamy je winem. Na dużym ogniu należy redukujemy całość do połowy objętości. Następnie dodajemy marynowany zielony pieprz, musztardę i całość obficie kropimy sosem Worcestershire, wszystko dokładnie mieszamy . Po okolo 3 minutach dodajemy śmietanę i dalej gotujemy około 3 minut, aż do połączenia wszystkich składników. Wkładamy naszego steka do sosu na około minutę aby sobie spokojnie doszedł. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajeczica
  • Omlet na słodko
  • Owsianka
  • Hummus
  • Chleb razowy
  • Tosty francuskie
  • Pasty kanapkowe
  • Kanapki
  • Bułeczki drożdżowe
  • Obiady
  • Krokiety
  • Kluski śląskie
  • Schab ze śliwką
  • Bigos
  • Szynka pieczona
  • Ryba po grecku
  • Kopytka
  • Racuchy
  • Placki ziemniaczane
  • Zupy
  • Krem z brokułów
  • Kapuśniak
  • Rosół drobiowy
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa kalafiorowa
  • Zupa cebulowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Sałatki
  • Sałatka śledziowa
  • Salatka z pora
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka rybna
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Ciasta
  • Ciasto marchewkowe
  • Ciasto czekoladowe
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Sernik
  • Makowiec
  • Piernik dojrzewający
  • Tiramisu
  • Tort bezowy
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z bekonem
  • Risotto ze szpinakiem
  • Ryż z warzywami
  • Sałatki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Żurek
  • Pasztet drobiowy
  • Kurczak faszerowany
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Tarta na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Sałatka rzodkiewkowa
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby w occie
  • Ogórki kiszone
  • Powidła śliwkowe
  • Dżem truskawkowy
  • Ćwikła z chrzanem
  • Mus jabłkowy
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron ze szpinakiem
  • Makaron z tuńczykiem
  • Makaron z serem
  • Makaron z kurczakiem
  • Spaghetti bolognese
  • Spaghetti carbonara
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka ryżowa
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Pizza domowa
  • Fasolka po bretońsku
  • Śledzie w śmietanie
  • Zobacz więcej

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Polecamy

  • Prognoza pogody
  • Program TV
  • Pomponik
  • Lotto
  • Dieta dukana
  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • FAQ

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 - 2022 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Pieczywo
    • Wędliny
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze
    • Ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Wideo
  • Mamy 10 lat
  • Ewa gotuje
  • Gwiazdy od kuchni
  • Pomoc Ukrainie
  • Inspiracje
  • E-booki