Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wegański obiad - stek z kalafiora. Wystarczy kilka prostych składników i gotowe! Steki z kalafiora można przyrządzić na wiele sposobów, sięgając po różne przyprawy i sosy. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem gotowanym w wodzie, to warto wypróbować naszą propozycję. W tej wersji warzywo smakuje całkiem inaczej.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Składniki
Kalafiora pozbaw liści, opłucz osusz i pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
Do miseczki wlej oliwę, dodaj wszystkie przyprawy. Składniki wymieszaj.
Steki z kalafiora dokładnie natrzyj marynatą z dwóch stron.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Zamarynowane steki z kalafiora ułóż w niewielkich odstępach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 30-35 minut do miękkości.