Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki z piersi indyka w stylu Caprese.

Steki z piersi indyka w stylu Caprese.

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1512

Dodano:

Odsłon: 1172

Pyszne i proste do zrobienia danie obiadowe, które nie wymaga dużej ilości czasu. Nieskomplikowane danie idealne na „leniwe dni”, ja bardzo często przygotowuje je w lecie, kiedy upały zniechęcają do długich posiadowek w kuchni. Łatwe i smaczne, bardzo polecam.

Składniki

  • 6 STEKÓW Z PIERSI INDYKA
  • 5 ŚREDNICH POMIDORÓW
  • 250 G SERA MOZZARELLA
  • KILKA GAŁĄZEK TYMIANKU
  • KILKA GAŁĄZEK ZIELONEJ PIETRUSZKI
  • 2 – 3 ŁYŻKI PESTO Z BAZYLII
  • SOL I PIEPRZ DO SMAKU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Steki z piersi indyka w stylu Caprese.

Przygotowanie

  1. STEKI LEKKO ROZBIĆ TŁUCZKIEM DO MIĘSA I PRZYPRAWIĆ SOLA I PIEPRZEM DO SMAKU.

    NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ 1 -2 ŁYŻKI OLEJU I ZRUMIENIĆ NA NIM STEKI. STEKI SMAŻYĆ OKOŁO 2 – 3 MINUTY Z KAŻDEJ STRONY.

  2. USMAŻONE STEKI PRZEŁOŻYĆ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA I POSMAROWAĆ Z WIERZCHU PESTO. KOTLETY UŁOŻYĆ W NACZYNIU „NA ZAKŁADKĘ”

    POMIDORY ORAZ SER POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ JE, ZAMIENNIE NA WIERZCHU STEKÓW Z INDYKA.

  3. CALOSC POSYPAĆ POSIEKANYM TYMIANKIEM I PIETRUSZKĄ I EWENTUALNIE DODATKOWO DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ.

    TAK PRZYGOTOWANA POTRAWĘ, WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO TEMPERATURY 180 ST. C. I PIEC 20 -30 MINUT.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 kwietnia Pychotka, caprese z dodatkiem indyka jest miodzio :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń