Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do zrobienia danie obiadowe, które nie wymaga dużej ilości czasu. Nieskomplikowane danie idealne na „leniwe dni”, ja bardzo często przygotowuje je w lecie, kiedy upały zniechęcają do długich posiadowek w kuchni. Łatwe i smaczne, bardzo polecam.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 177
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 186
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 177
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 186
Składniki
STEKI LEKKO ROZBIĆ TŁUCZKIEM DO MIĘSA I PRZYPRAWIĆ SOLA I PIEPRZEM DO SMAKU. NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ 1 -2 ŁYŻKI OLEJU I ZRUMIENIĆ NA NIM STEKI. STEKI SMAŻYĆ OKOŁO 2 – 3 MINUTY Z KAŻDEJ STRONY.
USMAŻONE STEKI PRZEŁOŻYĆ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA I POSMAROWAĆ Z WIERZCHU PESTO. KOTLETY UŁOŻYĆ W NACZYNIU „NA ZAKŁADKĘ” POMIDORY ORAZ SER POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ JE, ZAMIENNIE NA WIERZCHU STEKÓW Z INDYKA.
CALOSC POSYPAĆ POSIEKANYM TYMIANKIEM I PIETRUSZKĄ I EWENTUALNIE DODATKOWO DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ. TAK PRZYGOTOWANA POTRAWĘ, WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO TEMPERATURY 180 ST. C. I PIEC 20 -30 MINUT.