Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do zrobienia danie obiadowe, które nie wymaga dużej ilości czasu. Nieskomplikowane danie idealne na „leniwe dni”, ja bardzo często przygotowuje je w lecie, kiedy upały zniechęcają do długich posiadowek w kuchni. Łatwe i smaczne, bardzo polecam.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 61
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
STEKI LEKKO ROZBIĆ TŁUCZKIEM DO MIĘSA I PRZYPRAWIĆ SOLA I PIEPRZEM DO SMAKU. NA GORĄCEJ PATELNI ROZGRZAĆ 1 -2 ŁYŻKI OLEJU I ZRUMIENIĆ NA NIM STEKI. STEKI SMAŻYĆ OKOŁO 2 – 3 MINUTY Z KAŻDEJ STRONY.
USMAŻONE STEKI PRZEŁOŻYĆ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA I POSMAROWAĆ Z WIERZCHU PESTO. KOTLETY UŁOŻYĆ W NACZYNIU „NA ZAKŁADKĘ” POMIDORY ORAZ SER POKROIĆ W PLASTRY I UŁOŻYĆ JE, ZAMIENNIE NA WIERZCHU STEKÓW Z INDYKA.
CALOSC POSYPAĆ POSIEKANYM TYMIANKIEM I PIETRUSZKĄ I EWENTUALNIE DODATKOWO DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ. TAK PRZYGOTOWANA POTRAWĘ, WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO TEMPERATURY 180 ST. C. I PIEC 20 -30 MINUT.