Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wegański obiad do zrobienia w 20 minut. Smażony gruby makaron udon z tofu, grzybami, warzywami i azjatyckimi sosami. Bogactwo smaków i aromatów w wyjątkowo prostym i szybkim daniu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 438
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1362
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25426
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 438
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1362
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25426
Składniki
Szykujemy sos: mieszamy sos sojowy, ostrygowy, srirachę, ocet i cukier. Grzyb mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paski. Tofu kroimy w kostkę, paprykę w paski, pieczarki w plasterki, cukinię w słupki. Na oleju sezamowym smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po około minucie dodajemy tofu i smażymy kolejne 2 minuty, często mieszając. Dodajemy pokrojone warzywa, mun, pieczarki, przyprawę chińską i znów smażymy kilka minut, mieszając. Całość zalewamy sosem. Dodajemy przepłukany makaron udon i smażymy jeszcze minutę, znów mieszając. Danie rozkładamy na 2 talerze. Posypujemy posiekanym szczypiorem i sezamem. Podajemy od razu.