Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 226
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 226
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Składniki
-Filet z kurczaka myjemy i kroimy na cienkie paski. -Przyprawiamy chili, słodką papryką oraz solą. odstawiamy minimum na 3 godziny do lodówki. -Do miski dodajemy wszystkie podany wyżej składniki do ciasta naleśnikowego i miksujemy. -Do gotowego ciasta przekładamy filet z kurczaka i mieszamy. -Do pojemnika z przykrywką wsypuje ok szklanki mąki. - Pojedynczo przekładam kawałki kurczaka do mąki układam je tak aby nie stykały się ze sobą. -Zamykam pojemnik i potrząsam. Wyciągamy widelcem kawałki kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.