Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
-Filet z kurczaka myjemy i kroimy na cienkie paski. -Przyprawiamy chili, słodką papryką oraz solą. odstawiamy minimum na 3 godziny do lodówki. -Do miski dodajemy wszystkie podany wyżej składniki do ciasta naleśnikowego i miksujemy. -Do gotowego ciasta przekładamy filet z kurczaka i mieszamy. -Do pojemnika z przykrywką wsypuje ok szklanki mąki. - Pojedynczo przekładam kawałki kurczaka do mąki układam je tak aby nie stykały się ze sobą. -Zamykam pojemnik i potrząsam. Wyciągamy widelcem kawałki kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.