Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4950
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16202
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4950
Składniki
-Filet z kurczaka myjemy i kroimy na cienkie paski. -Przyprawiamy chili, słodką papryką oraz solą. odstawiamy minimum na 3 godziny do lodówki. -Do miski dodajemy wszystkie podany wyżej składniki do ciasta naleśnikowego i miksujemy. -Do gotowego ciasta przekładamy filet z kurczaka i mieszamy. -Do pojemnika z przykrywką wsypuje ok szklanki mąki. - Pojedynczo przekładam kawałki kurczaka do mąki układam je tak aby nie stykały się ze sobą. -Zamykam pojemnik i potrząsam. Wyciągamy widelcem kawałki kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.