Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20666
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25442
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1209
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1338
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20666
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25442
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4399
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1209
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1338
Składniki
-Filet z kurczaka myjemy i kroimy na cienkie paski. -Przyprawiamy chili, słodką papryką oraz solą. odstawiamy minimum na 3 godziny do lodówki. -Do miski dodajemy wszystkie podany wyżej składniki do ciasta naleśnikowego i miksujemy. -Do gotowego ciasta przekładamy filet z kurczaka i mieszamy. -Do pojemnika z przykrywką wsypuje ok szklanki mąki. - Pojedynczo przekładam kawałki kurczaka do mąki układam je tak aby nie stykały się ze sobą. -Zamykam pojemnik i potrząsam. Wyciągamy widelcem kawałki kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.