Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na smaczny przepis na stripsy z kurczaka z piekarnika! Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub przekąskę, której nie będziecie się mogli oprzeć. Te chrupiące stripsy z kurczaka z piekarnika z pewnością staną się nowym ulubieńcem na Waszych stołach! Idealnie pasują jako główny element dania obiadowego lub jako smakowita przekąska podana z ulubionym sosem czosnkowym lub pikantnym dipem. To również ciekawa alternatywa dla tradycyjnych stripsów smażonych!
deska do krojenia, miska, nóż
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 326
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 326
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2756
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14441
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na niewielkie około 1- 1,5 cm paski.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, dodajemy przyprawę do kurczaka, sól, sporą ilość pieprzu oraz starty na tarce ser żółty i wszystko razem mieszamy. W miseczce roztrzepujemy jajko.
Kawałki kurczaka obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce z przyprawami i serem, lekko dociskając palcami, aby panierka dobrze przylegała do mięsa, nadmiar panierki strzepujemy. Kurczaka układamy w na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 200 st. C około 25 minut.