Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na smaczny przepis na stripsy z kurczaka z piekarnika! Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub przekąskę, której nie będziecie się mogli oprzeć. Te chrupiące stripsy z kurczaka z piekarnika z pewnością staną się nowym ulubieńcem na Waszych stołach! Idealnie pasują jako główny element dania obiadowego lub jako smakowita przekąska podana z ulubionym sosem czosnkowym lub pikantnym dipem. To również ciekawa alternatywa dla tradycyjnych stripsów smażonych!
deska do krojenia, miska, nóż
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na niewielkie około 1- 1,5 cm paski.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, dodajemy przyprawę do kurczaka, sól, sporą ilość pieprzu oraz starty na tarce ser żółty i wszystko razem mieszamy. W miseczce roztrzepujemy jajko.
Kawałki kurczaka obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce z przyprawami i serem, lekko dociskając palcami, aby panierka dobrze przylegała do mięsa, nadmiar panierki strzepujemy. Kurczaka układamy w na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 200 st. C około 25 minut.