Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na smaczny przepis na stripsy z kurczaka z piekarnika! Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub przekąskę, której nie będziecie się mogli oprzeć. Te chrupiące stripsy z kurczaka z piekarnika z pewnością staną się nowym ulubieńcem na Waszych stołach! Idealnie pasują jako główny element dania obiadowego lub jako smakowita przekąska podana z ulubionym sosem czosnkowym lub pikantnym dipem. To również ciekawa alternatywa dla tradycyjnych stripsów smażonych!
deska do krojenia, miska, nóż
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 722
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 722
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 902
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na niewielkie około 1- 1,5 cm paski.
Do miski wsypujemy bułkę tartą, dodajemy przyprawę do kurczaka, sól, sporą ilość pieprzu oraz starty na tarce ser żółty i wszystko razem mieszamy. W miseczce roztrzepujemy jajko.
Kawałki kurczaka obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce z przyprawami i serem, lekko dociskając palcami, aby panierka dobrze przylegała do mięsa, nadmiar panierki strzepujemy. Kurczaka układamy w na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 200 st. C około 25 minut.