Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju rzepakowego. Partiami przesmażać mięso, żeby się tylko zamknęło i przekładać do rondla. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Przełożyć do rondla z mięsem i dodać listek, ziele i pieprz i zalać gorąca wodą tak, żeby mięso było przykryte. Gotować ok 60 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać wody. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Na masełku przesmażyć pieczarki, aż się zrumienią i dodać do rondla, a także dodać kukurydze z puszki. Dodać łyżkę musztardy, koncentrat pomidorowy, cukier, paprykę, sól i pieprz, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko pogotować. Podawać z pieczywem. Smacznego