Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strogonow drobiowy w musztardowym sosie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1114
Składniki
35 minut • Porcja 219 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso umyj, pokrój w paseczki i oprósz mąką. Podsmaż w garnku na oleju.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle razem z pokrojonymi pieczarkami. Przełóż je do garnka z mięsem, dodaj pokrojone ogórki konserwowe i paprykę, zalej bulionem.
Dopraw musztardą, przecierem, słodką papryką, solą, pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie. Zagęść wodą z mąką. Na koniec wmieszaj śmietanę. Już nie gotuj. Podawaj z ryżem.
Danie poleca pani Hanna z Bydgoszczy.Źródło: Kobieta i życie