Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strogonow drobiowy w musztardowym sosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
35 minut • Porcja 219 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso umyj, pokrój w paseczki i oprósz mąką. Podsmaż w garnku na oleju.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle razem z pokrojonymi pieczarkami. Przełóż je do garnka z mięsem, dodaj pokrojone ogórki konserwowe i paprykę, zalej bulionem.
Dopraw musztardą, przecierem, słodką papryką, solą, pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie. Zagęść wodą z mąką. Na koniec wmieszaj śmietanę. Już nie gotuj. Podawaj z ryżem.
Danie poleca pani Hanna z Bydgoszczy.Źródło: Kobieta i życie