Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stromboli-pizza rolowana z serem mozzarella i dodatkami. Włoski przepis.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 48
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 48
Składniki
Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy. Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć. Na pomidory sypiemy starty ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę. Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.