Do góry

Dania główne Przepis na:

Stromboli z Mozzarellą

Stromboli z Mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 575 Ocena: 8087

Dodano:

Odsłon: 1452

Stromboli-pizza rolowana z serem mozzarella i dodatkami. Włoski przepis.

Składniki

  • 9 kromek chleba tostowego
  • 1 duży pomidor
  • 15 dkg mozzarelli
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • włoski sos pomidorowy
  • świeże listki bazylii
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Stromboli z Mozzarellą

Przygotowanie

  1. Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry.
    Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
    Szczypiorek siekamy.
    Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
    Na pomidory sypiemy starty ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę.
    Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń