Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z kaczki z morelami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Pomarańczę umyj w ciepłej wodzie i zetrzyj skórkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone warzywa. Dodaj morele, uprażone na suchej patelni orzeszki i mięso. Całość zalej bulionem i gotuj, aż woda prawie wyparuje. Następnie wrzuć drobno posiekaną pietruszkę, kminek, sól, pieprz i skórkę pomarańczy. Wlej wyciśnięty sok z pomarańczy.
Ciasto francuskie przekrój na 2 części i rozwałkuj na prostokątne placki. Na każdym z nich rozłóż połowę schłodzonego farszu, owiń farsz ciastem i sklej boki,. Struclę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconymi żółtkami i posyp sezamem.
Piecz w nagrzanym piekarniku około 25 minut w temperaturze 180° C. Gdy wystygnie, pokrój i podawaj np. z dipem jogurtowym.Źródło: Na żywo