Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel z łososiem"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 160
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 160
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104514
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9044
Składniki
1/2 litra osolonej wody zagotuj z listkami laurowymi. Łososia umyj i osusz. Oprósz pieprzem. Połóż na sitku do gotowania na parze i włóż do garnka z wrząt kiem. Paruj ok. 10 minut na małym ogniu.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodając szpinak. Dopraw gałką, solą i pieprzem. Po 5 min zdejmij z ognia, wymieszaj z jajkami i śmietaną.
Ciasto rozwiń. Rozłóż na nim szpinak, posyp serem i bułką. Połóż plasterki łososia i zwiń ściśle jak roladę. Posmaruj żółtkiem. Piecz na blaszce wyłożonej pergaminem (30 min. w 180°C).Źródło: Naj