Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka ją uwielbia, ale trzeba ją zrobić wcześniej, aby się "przegryzła".
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 212
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 352
Składniki
Kapustę oczyścić, poszatkować cienko. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę, lub posiekać drobniutko. Wymieszać.
Dodać sól, cukier, olej, ocet i wodę mineralną, dokładnie wymieszać i odstawić na 20-30 min. Jeszcze raz wymieszać sałatkę i można przełożyć do mniejszych naczyń, dać do lodówki. Dobra do jedzenia na drugi dzień, ale może leżeć w lodówce nawet 2 tygodnie(choć do tego czasu będzie zjedzona)