Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka ją uwielbia, ale trzeba ją zrobić wcześniej, aby się "przegryzła".
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 167
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 167
Składniki
Kapustę oczyścić, poszatkować cienko. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę, lub posiekać drobniutko. Wymieszać.
Dodać sól, cukier, olej, ocet i wodę mineralną, dokładnie wymieszać i odstawić na 20-30 min. Jeszcze raz wymieszać sałatkę i można przełożyć do mniejszych naczyń, dać do lodówki. Dobra do jedzenia na drugi dzień, ale może leżeć w lodówce nawet 2 tygodnie(choć do tego czasu będzie zjedzona)