Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczne Kotlety z indyka

Świąteczne Kotlety z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1212 Ocena: 14899

Dodano:

Odsłon: 9321

Przepis na delikatne kotlety z pieczarkowym farszem. Kotlety to uniwersalne danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Można je dowolnie łączyć z różnym ulubionym farszem. Mięso z fileta Indyka jest bardzo soczyste, delikatne i smaczne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. A rezultat jest po prostu pyszny.

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Świąteczne Kotlety z indyka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
    2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.

  2. 3. Na każdym kawałku mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.

  3. 4. Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

  4. 6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
    7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 listopada 2021 Betka, nie osłabiaj mnie tym, że to ma być na święta ;p
Ja to dziś biorę, bo lew już zdrowy i do żarcia gotowy hehe. Pycha :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń