Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy w waszych domach na świątecznym stole pojawiają się łazanki? Często serwuje się je solo lub z jako dodatek do zupy grzybowej. Zapamiętajcie ten przepis, bo sprawdzi się nie tylko w czasie świąt.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 220
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 145
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 525
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 220
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 145
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 525
Składniki
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź i przelej zimną wodą.
Grzyby zalej wodą na noc. Potem obgotuj grzyby w tej samej wodzie.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
Kapustę odciśnij i drobno pokrój. Przełóż do garnka. Dodaj cebulę, pokrojone drobno grzyby, listki laurowe oraz sól i pieprz. Całość zalej wodą z gotowania grzybów (jeśli będzie mało, dolej wody). Gotuj dopóki kapusta nie będzie miękka. Na koniec (gdy woda będzie odparowana) dodaj makaron i podsmaż całość. W razie potrzeby dopraw pieprzem i solą. Pycha!