Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 17
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 178
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 353
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 17
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 132
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 178
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 353
Składniki
Na gorącą oliwę wrzuciłam 15 cm białej części pora, którą pokroiłam w półtalarki. Po kilku minutach, kiedy por się podsmażył i był miękki, dodałam 100g sera rokpol. Kiedy ser się rozpuścił, zaczęłam dolewać mleko w takiej ilości, aby utworzył się sos. Osoliłam do smaku. Podałam z makaronem świderki.