Do góry

Dania główne Przepis na:

Świeżynka (skwary smażone) z cebulą.

Świeżynka (skwary smażone) z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25486

Dodano:

Odsłon: 883

Bardzo smaczne, smażone kawałki z mięsa wieprzowego z cebula podane z marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

Składniki

  • świeży, chudy boczek wieprzowy 1 kg
  • cebula 3 szt.
  • sól do smaku
  • przyprawa do mięs
  • smalec wieprzowy
  • marynowane ostre papryczki czereśniowe lub korniszony
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Świeżynka (skwary smażone) z cebulą.

Przygotowanie

  1. Wymyty, pokrojony w dużą kostkę boczek nacieramy przyprawą do mięsa, umieszczamy w pojemniku. Pojemnik z mięsem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni z roztopionym smalcem wieprzowym.Smażymy na większym ogniu do zarumienienia się mięsa z obu stron.

  2. Gdy mięso będzie ładnie zarumienione dodajemy pokrojoną w pół plastry, osoloną cebulę. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. Gotową świeżynkę podajemy z marynowanymi ostrymi papryczkami czereśniowymi, jak ktoś nie ma papryczek może podać z marynowanymi korniszonami z pieczywem lub ziemniakami, jak kto woli.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 07 grudnia 2018 U mojej babci żeśmy takie jedli, pycha to było ;-D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 07 grudnia 2018 Uwielbiam! widze, ze kazdy ma swoja metode na to danie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń