Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, smażone kawałki z mięsa wieprzowego z cebula podane z marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Wymyty, pokrojony w dużą kostkę boczek nacieramy przyprawą do mięsa, umieszczamy w pojemniku. Pojemnik z mięsem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni z roztopionym smalcem wieprzowym.Smażymy na większym ogniu do zarumienienia się mięsa z obu stron.
Gdy mięso będzie ładnie zarumienione dodajemy pokrojoną w pół plastry, osoloną cebulę. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. Gotową świeżynkę podajemy z marynowanymi ostrymi papryczkami czereśniowymi, jak ktoś nie ma papryczek może podać z marynowanymi korniszonami z pieczywem lub ziemniakami, jak kto woli. Smacznego!!!