Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie inspirowane angielskimi świnkami w kocykach, w Szkocji znane jako żołnierze w kiltach. W Anglii mini kiełbaski owinięte w plasterki boczku podawane są jako dodatek do pieczonego indyka, a także jako przekąska na cały rok, choć najpopularniejsza w okresie Bożego Narodzenia. U mnie Lidlowskie kiełbaski w plasterkach boczku.
Blacha do pieczenia
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5885
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12646
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5885
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12646
Składniki
Kiełbaski owijamy spiralnie dookoła bez potrzeby umacniania wykałaczką Układamy na blaszce do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Podajemy z ziemniakami oraz warzywami.