Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Swojski gulasz z dzika"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 367
Składniki
Mięso oczyścić, pokroić w kostkę. Włożyć do misy, dodać sól, przyprawy, wino i sok z cytryny. Wymieszać, odstawić do marynowania, najlepiej na noc.
Wyjąć mięso z marynaty (marynaty nie wylewać) i szybko usmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. Podlać wodą i dusić, aż będzie prawie miękkie. Suszone grzyby namoczyć w zimnej wodzie (świeże oczyścić i pokroić). Cebulę, seler i marchew obrać i pokroić w kawałki. Słoninę pokroić w kostkę.
Mięso wyjąć z garnka, a sos wypiec tak, aby został tylko tłuszcz. Smażyć na nim przez chwilę słoninę z cebulą, dołożyć musztardę, oprószyć mąką. Dodać marynatę z mięsa, marchew, selera, grzyby, zmiażdżony czosnek, zioła i gotowane mięso. Zalać wodą. Ugotować na miękko. Pod koniec gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z wiejskim pieczywem.
około 90 min.Źródło: Życie na gorąco