Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dość szybkie i sycące, dla miłośników kaszy w sam raz.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mięso pokroić na kawałeczki dodać jogurt i przyprawę curry i słodka paprykę ( ilość według własnych upodobań). Odstawić na czas przygotowania warzyw i kaszy.
Przed gotowaniem kaszę opłukać. Kaszę gotuje z proporcji 1 szkl. kaszy i 2,5 szkl. wody dodaję ok 2 łyżeczek przyprawy curry ,odrobinę soli i paprykę ostrą ( ilość według własnego smaku ) Gotować na małym ogniu, jak woda zacznie " mrugać" dość często mieszać ( kasza lubi przywierać)
Podsmażyć lekko warzywka i kurczaka. Naczynie do zapiekania posmarować odrobinę tłuszczem. Wyłożyć część kaszy na to warzywa z mięskiem i druga porcja kaszy. Całość polać śmietaąa z rozmąconymi jajkami doprawionymi sola i pieprzem, posypać lekko serem. Piec w 180 st. ok 20 min ( żeby się ładnie zrumieniło na wierzchu ). SMACZNEGO