Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1076
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5631
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8746
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1076
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5631
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8746
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18077
Składniki
Cebule obrać ,jedną drobno posiekać i przesmażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kapustę kiszoną i chwilę dusić ,doprawić do smaku solą ,kminkiem oraz cukrem. Drugą cebulę pokroić w plastry ,obtoczyć w 1 łyżce mąki i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Ziemniaki dokładnie umyć ,ugotować w mundurkach ,po czym obrać i przecisnąć przez praskę. Doprawić solą ,dodać jajko ,mąkę i kaszę mannę. Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować je na prostokąty o grubości ok. 2 cm. Owinąć nimi kiełbasy. Gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. Wyjąć i odcedzić. Gotowe kluski pokroić na krążki o grubości ok. 2 cm i rozłożyć na talerzu. Udekorować podsmażoną cebulą . Podawać z kapustą kiszoną.