Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniczki to bardzo smaczne kotleciki z białego sera i tłuczonych kartofli. Można podawać je na słodko z musem jabłecznym lub śliwkowym, z lodami lub posypane cukrem i cynamonem. Można też posypać je żółtym, tartym serem, smażoną cebulką i podać z zieloną salatą lub surówkami.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 100
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 100
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem, dodać twaróg, jajka, mąkę i sól i wymieszać. Nie za długo, tylko tak, aby składniki się połączyły. Jeśli ciasto jest bardzo ,,luźne", dosypać trochę mąki. To zależy od rodzaju ziemniaków, ale nie trzeba przesadzać z mąką, żeby ciasto nie bylo bardzo zwarte. Uformować wałek o grubości około 5 cm i wstawić do lodówki na ok. 30 minut, żeby ciasto odpoczęło.
Olej rozgrzać na patelni. Ostrym nożem pokroić wałek na plastry o grubości ok. 1 cm. W dłoniach uformować kotleciki i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoto. Gotowe, smacznego!