Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szakszuka z awokado"
Składniki
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posiekaną papryczkę (bez nasion), koncentrat, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Jajka umyć. Wbić każde z osobna do sosu pomidorowego, jak na sadzone. Patelnię przykryć, trzymać na ogniu aż do ścięcia białek (żółtko powinno pozostać płynne), przez około 4-5 minut.
Awokado umyć, przepołowić, usunąć pestkę, obrać. Miąższ drobno pokroić, rozłożyć na gotowym daniu.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium