Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szakszuka idealna na śniadanie, kolację lub nawet dodatek do obiadu np. ryżu
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Włoszczyznę do miękkości podsmażamy na dużej patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki i dusimy do odparowania wody. Na całej patelni równomiernie rozkładamy warzywa i robimy 5 małych dołków. W każdy z dołków wbijamy jajko. Każde jajko solimy i pieprzymy. Dusimy wszystko pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Można podać z ryżem jako danie obiadowe, lub jako lekkie śniadanie.