Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szakszuka idealna na śniadanie, kolację lub nawet dodatek do obiadu np. ryżu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Włoszczyznę do miękkości podsmażamy na dużej patelni, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki i dusimy do odparowania wody. Na całej patelni równomiernie rozkładamy warzywa i robimy 5 małych dołków. W każdy z dołków wbijamy jajko. Każde jajko solimy i pieprzymy. Dusimy wszystko pod przykryciem do momentu ścięcia się jajek. Można podać z ryżem jako danie obiadowe, lub jako lekkie śniadanie.