Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie jest trudny, kluski są przepyszne. Polecam :-)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5557
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5557
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcedzić z wody przez gazę lub na sitku. Do startych ziemniaków dodać obie mąki , jajko i zagnieść jednolite ciasto. Słoninę pokroić w kostkę i smażyć do momentu aż wytopi się tłuszcz i powstaną przyrumienione skwarki. Usmażone skwarki przełożyć do oddzielnego naczynia a na wytopiony tłuszcz wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć do momentu aż cebulka się zeszkli. Po usmażeniu odcedzić tłuszcz i dodać cebulkę do skwarek. W garnku zagotować wodę, dodać ½ łyżki soli. Ciasto odrywać łyżką i wrzucać na gotującą wodę. Kluski gotować ok 5 minut od chwili wypłynięcia. Po ugotowaniu odcedzić. Na gorące kluski wyłożyć cebulkę ze skwarkami i posypać białym serem. Smacznego :-)