Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wykonane z ugotowanych i startych surowych ziemniaków, podane okraszone cebulką i kiełbasą.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7157
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12645
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7157
Składniki
Surowe ziemniaki trzemy na ziemniaczaną pulpę, starte odciskamy z soku. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Odciśniętą, masę z surowych ziemniaków mieszamy z masą z ugotowanych ziemniaków. Solimy do smaku, dodajemy mąki i skrobie ziemniaczane z soku ziemniaczanego.
Wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy okrągłe kluski i wrzucamy do wrzącej wody.
Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry.
W między czasie smażymy na tłuszczu pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę,doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Gotowe kluski podajemy polane gorącym tłuszczem z usmażoną cebulą z kiełbasą. Smacznego !!!