Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski wykonane z ugotowanych i startych surowych ziemniaków, podane okraszone cebulką i kiełbasą.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 299
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 80
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 299
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 80
Składniki
Surowe ziemniaki trzemy na ziemniaczaną pulpę, starte odciskamy z soku. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Odciśniętą, masę z surowych ziemniaków mieszamy z masą z ugotowanych ziemniaków. Solimy do smaku, dodajemy mąki i skrobie ziemniaczane z soku ziemniaczanego.
Wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta formujemy okrągłe kluski i wrzucamy do wrzącej wody.
Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry.
W między czasie smażymy na tłuszczu pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę,doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Gotowe kluski podajemy polane gorącym tłuszczem z usmażoną cebulą z kiełbasą. Smacznego !!!