Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wielu próbach przyrządzania szaszłyka mogę pokusić się o stwierdzenie, że jednym z najlepszych mięs do tego dania jest mięso z podudzia kurczaka. To mięso ma bardzo dobry smak, jest mięciutkie i do tego szybko się robi, a tym samym warzywa na szaszłyku nie są zbyt spieczone. I właśnie z tego powodu proponuję dzisiaj ww danie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94320
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94320
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1892
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5709
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Pierwszym krokiem jest przygotowanie mięsa. Trybujemy mięso od kości oraz zdejmujemy skórę i kroimy na większe kawałki i wkładamy do miski. Jak mamy to zrobione to solimy, pieprzymy, dolewamy soja sos oraz sok z malin. Mieszamy całość w misce i odstawiamy na kilka godzin, by mięso przeszło zalewą. Najlepiej jest zostawić na całą noc i robić szaszłyki na drugi dzień.
Następnie obieramy pieczarki i cebulę, którą kroimy w grubsze krążki, pieczarki zostawiam w całości. Możemy do tego dania użyć innych warzyw jak np. papryka, cukinia, ale ja preferuję te.
Następnie bierzemy szpadki do szaszłyków i nabijamy przygotowane składniki mieszając je raz mięso, raz cebula a raz pieczarka. Czynność tą powtarzamy do wyczerpania przygotowanych składników jak na załączonym zdjęciu.
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i na papier układamy przygotowane szaszłyki. Ułożone szaszłyki spryskujemy oliwą a wcześniej możemy posypać ulubioną przyprawą. Całość pieczemy przez 10-15 minut na grillu obracając i sprawdzając czy mięso jest już dobre bo ten czas zależy od Waszego opiekacza. I tak oto wygląda finał naszej przyjemnej pracy. Możemy dodać ulubioną sałatkę jak na załączonym zdjęciu i życzę smacznego. Jeśli chcecie być na bieżąco z moimi propozycjami to proszę dodajcie mój profil do zakładki „ obserwowani”. Jeszcze raz zapraszam i życzę SMACZNEGO