Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowe"

Składniki

  • duża pierś kurczaka
  • 4 plastry polędwicy drobiowej
  • 2 brzoskwinie z puszki
  • 8 dużych truskawek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyj, wytrzyj papierem kuchennym, po czym pokrój w kostkę. Posyp mięso odrobiną soli, pieprzem oraz słodką papryką. Polej oliwą z oliwek i włóż na godzinę do lodówki.

  2. Po tym czasie nadziej na patyki do szaszłyków pokrojone brzoskwinie, mięso, połówki truskawek i zwiniętą w ruloniki pociętą w paski wędlinę.

  3. Tak przygotowane szaszłyki upiecz na grillu.

  4. Czas: 30 min 1 porcja = 160 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń