Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 50
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 50
Składniki
Filety opłucz, osusz, potnij na 40 małych kawałków. Kąski kurczaka przełóż do miseczki. Przygotuj marynatę: Czosnek obierz, drobno posiekaj, przełóż do miseczki. Dodaj 5 łyżek oleju oraz skórkę cytrynową i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Mięso zalej przygotowaną marynatą, przemieszaj. Przykryj folią i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę. Plasterki boczku przetnij wzdłuż na pół.
Zamarynowane kąski kurczaka owiń paseczkami boczku. Nabijaj je razem z listkami laurowymi na długie drewniane patyczki albo szpilki do szaszłyków.
Gotowe szaszłyki usmaż na rumiano na pozostałym oleju albo opiecz na mocno rozgrzanym grillu. Przed podaniem udekoruj je gałązkami rozmarynu.
godz. i 15 min •Porcja: 575 kcal •Cena porcji: 4,25 złŹródło: Naj