Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, lekkie i przyjemne - do przygotowania na grillu lub , jak ja, w czasie deszczu w piecyku :)
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Z przypraw i oliwy przygotować marynatę, którą należy dokładnie rozsmarować na mięsie. Zostawić (w misce) na min 15 minut w lodówce.
Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić w grubsze plastry.
cukinię umyć i pokroić w talarki o grubości ok.0,5 cm, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki wielkości cukinii.
Na szpatułki kolejno nabijać warzywa i kawałki mięsa. Warzywa przeplatać (owinąć ) plastrami boczku, po jednym na szaszłyk.
Układać na blasze (lub tacce grillowej), polać pozostałą marynatą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. .C) na ok. 30 minut. lub piec na grillu.
Zawsze pyszne :)
Szczególnie z pieczonymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem no i musztardą !
Dzisiaj zapraszam na jedną z odrobinę lżejszych opcji grillowych – szaszłyki...
Odsłon: 318
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 420
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 971
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 197
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 177
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 420
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 971
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 197
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Z przypraw i oliwy przygotować marynatę, którą należy dokładnie rozsmarować na mięsie. Zostawić (w misce) na min 15 minut w lodówce. Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić w grubsze plastry. cukinię umyć i pokroić w talarki o grubości ok.0,5 cm, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki wielkości cukinii. Na szpatułki kolejno nabijać warzywa i kawałki mięsa. Warzywa przeplatać (owinąć ) plastrami boczku, po jednym na szaszłyk. Układać na blasze (lub tacce grillowej), polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. .C) na ok. 30 minut. lub piec na grillu. Zawsze pyszne :) Szczególnie z pieczonymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem no i musztardą !
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 197
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 238