Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, lekkie i przyjemne - do przygotowania na grillu lub , jak ja, w czasie deszczu w piecyku :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 82
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Z przypraw i oliwy przygotować marynatę, którą należy dokładnie rozsmarować na mięsie. Zostawić (w misce) na min 15 minut w lodówce. Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić w grubsze plastry. cukinię umyć i pokroić w talarki o grubości ok.0,5 cm, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki wielkości cukinii. Na szpatułki kolejno nabijać warzywa i kawałki mięsa. Warzywa przeplatać (owinąć ) plastrami boczku, po jednym na szaszłyk. Układać na blasze (lub tacce grillowej), polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. .C) na ok. 30 minut. lub piec na grillu. Zawsze pyszne :) Szczególnie z pieczonymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem no i musztardą !