Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, lekkie i przyjemne - do przygotowania na grillu lub , jak ja, w czasie deszczu w piecyku :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10509
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424221
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10509
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4498
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424221
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Z przypraw i oliwy przygotować marynatę, którą należy dokładnie rozsmarować na mięsie. Zostawić (w misce) na min 15 minut w lodówce. Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić w grubsze plastry. cukinię umyć i pokroić w talarki o grubości ok.0,5 cm, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki wielkości cukinii. Na szpatułki kolejno nabijać warzywa i kawałki mięsa. Warzywa przeplatać (owinąć ) plastrami boczku, po jednym na szaszłyk. Układać na blasze (lub tacce grillowej), polać pozostałą marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 st. .C) na ok. 30 minut. lub piec na grillu. Zawsze pyszne :) Szczególnie z pieczonymi ziemniaczkami lub świeżym pieczywem no i musztardą !