Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto fantastyczna propozycja na grilla w lekkim stylu. Proste i szybkie do przygotowania szaszłyki drobiowe będą doskonałą alternatywą dla tłustej karkówki lub kiełbas. Możesz się nimi zajadać, nawet gdy skrupulatnie liczysz kalorie. A smak? Doskonały!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2402
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5091
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2402
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5091
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Składniki
Najpierw przygotuj mięso. Pokrój w średniej wielkości kostkę, posól i popieprz z każdej strony, przełóż do miski. W mniejszym naczyniu wymieszaj składniki na marynatę. Dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły każdy kawałek. Najlepiej włóż kurczaka do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie paprykę i cebulę pokrój w podobnej wielkości kawałki. Mięso nabijaj na patyczki, przekładając warzywami. Ułóż na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Piecz około 15 minut, przewracając od czasu do czasu.