Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto fantastyczna propozycja na grilla w lekkim stylu. Proste i szybkie do przygotowania szaszłyki drobiowe będą doskonałą alternatywą dla tłustej karkówki lub kiełbas. Możesz się nimi zajadać, nawet gdy skrupulatnie liczysz kalorie. A smak? Doskonały!
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 51
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 175
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 51
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 175
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
Składniki
Najpierw przygotuj mięso. Pokrój w średniej wielkości kostkę, posól i popieprz z każdej strony, przełóż do miski. W mniejszym naczyniu wymieszaj składniki na marynatę. Dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj, aby przyprawy pokryły każdy kawałek. Najlepiej włóż kurczaka do lodówki na minimum 30 minut.
W tym czasie paprykę i cebulę pokrój w podobnej wielkości kawałki. Mięso nabijaj na patyczki, przekładając warzywami. Ułóż na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Piecz około 15 minut, przewracając od czasu do czasu.