Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki drobiowe z grilla:

Szaszłyki drobiowe z grilla:

Autor:

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 5173

Dodano:

Odsłon: 535

Jedno z najszybszych dań przyrządzanych na grillu. Szaszłyki drobiowe goszczą u nas najczęściej.

Składniki

  • 2 podwójne filety drobiowe
  • 25 dag wędzonego boczku lub słoniny
  • 3 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • Marynata:
  • 6-7 łyżek oleju
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy podlaskiej do drobiu
  • 3-4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szaszłyki drobiowe z grilla:

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i zalać pokrojone filety. Odstawić na noc do lodówki.
    Paprykę i cebulę pokroić w grubsze plastry i obsypać solą i pieprzem.
    Boczek pokroić w 1/2 cm plastry.
    Nabijać kolejno na patyczki.
    Marynatą, która została -smarujemy przy pomocy pędzla warzywa i ...grillujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń