Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki drobiowe z grilla, szybki i smaczny przepis :-)

Szaszłyki drobiowe z grilla, szybki i smaczny przepis :-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 2663

Dodano:

Odsłon: 1713

Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam szaszłyki drobiowe z grilla, szybki i smaczny przepis. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/i1pY9dI_BEw

Składniki

  • Filet z kurczaka 2 duże szt.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Papryka żółta 1/2 szt.
  • Papryka zielona 1/2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki.
  • Oliwa 50 ml.
  • Cebulki małe 6 szt.
  • Patyczki do szaszłyków.
  • Papryka czerwona mielona wędzona 1 łyżka stołowa.
  • Papryka chilli mielona 1/2 łyżeczki do herbaty.
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka stołowa.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szaszłyki drobiowe z grilla, szybki i smaczny przepis :-)

Przygotowanie

  1. Filety płuczemy w zimnej wodzie, obsuszamy ręcznikami, kroimy w równomierną kostkę, wrzucamy do miski, następnie paprykę również kroimy w równomierną kostkę i wrzucamy do miski.
    Czosnek drobno siekamy, wraz z oliwą, ziołami, papryką wędzoną i chilli wlewamy do reszty składników, cebulkę wrzucamy w całości.
    Całość solimy i pieprzymy do smaku.
    Dokładnie mieszamy, aby przyprawy wszędzie doszły.

    Miskę przykrywamy i wsadzamy do lodówki na kilka godzin tak aby wszystko się zamarynowało.

    Następnie formujemy szaszłyki, na patyczki nakłuwamy kostkę mięsa, paprykę czerwoną, kostkę mięsa, paprykę żółtą, kostkę mięsa, paprykę zieloną i tak na zmianę zakańczamy kostką mięsa.

    Cebulkę osobno nakłuwamy na patyczek aby można było ją szybko przerzucać na grillu.

    Odpalamy kuchenkę gazową z płytą grillową, rozgrzewamy ją i grillujemy z każdej strony po 2 minuty i gotowe !!!

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Irbis5 wczoraj, o 20:53 Gotujący słusznie powiedział " Możemy się degustować"Według mnie to przekąska lub danie główne dla półtora człowieka więc jak dla mnie za dużo zabawy i za drogo. Przecież nie da się wykroić równych kostek z fileta.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń