Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam szaszłyki drobiowe z grilla, szybki i smaczny przepis. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/i1pY9dI_BEw
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 312
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1042
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1408
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 312
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1042
Składniki
Filety płuczemy w zimnej wodzie, obsuszamy ręcznikami, kroimy w równomierną kostkę, wrzucamy do miski, następnie paprykę również kroimy w równomierną kostkę i wrzucamy do miski. Czosnek drobno siekamy, wraz z oliwą, ziołami, papryką wędzoną i chilli wlewamy do reszty składników, cebulkę wrzucamy w całości. Całość solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy, aby przyprawy wszędzie doszły. Miskę przykrywamy i wsadzamy do lodówki na kilka godzin tak aby wszystko się zamarynowało. Następnie formujemy szaszłyki, na patyczki nakłuwamy kostkę mięsa, paprykę czerwoną, kostkę mięsa, paprykę żółtą, kostkę mięsa, paprykę zieloną i tak na zmianę zakańczamy kostką mięsa. Cebulkę osobno nakłuwamy na patyczek aby można było ją szybko przerzucać na grillu. Odpalamy kuchenkę gazową z płytą grillową, rozgrzewamy ją i grillujemy z każdej strony po 2 minuty i gotowe !!! Smacznego !!!