Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jeśli lubicie połączenie kurczaka z pomarańczą to połączenie z kumkwatem również Wam posmakuje. Kumkwat podczas grillowania się karmelizuje i staje się jeszcze słodszy. Połączenie z kurczakiem, kiwi i kolorową dymką daje niesamowicie pyszny efekt końcowy.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Składniki na marynatę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do marynaty przekładamy kawałki kurczaka. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
Kiwi obieramy kroimy w ósemki. Kumkwaty i cebule kroimy w plasterki. Na wykałaczki nabijamy na przemian kumkwaty, kiwi, cebulę i mięso. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Jogurt mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowym.
Smacznego.