Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jeśli lubicie połączenie kurczaka z pomarańczą to połączenie z kumkwatem również Wam posmakuje. Kumkwat podczas grillowania się karmelizuje i staje się jeszcze słodszy. Połączenie z kurczakiem, kiwi i kolorową dymką daje niesamowicie pyszny efekt końcowy.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Składniki na marynatę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do marynaty przekładamy kawałki kurczaka. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
Kiwi obieramy kroimy w ósemki. Kumkwaty i cebule kroimy w plasterki. Na wykałaczki nabijamy na przemian kumkwaty, kiwi, cebulę i mięso. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Jogurt mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowym.
Smacznego.