Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jeśli lubicie połączenie kurczaka z pomarańczą to połączenie z kumkwatem również Wam posmakuje. Kumkwat podczas grillowania się karmelizuje i staje się jeszcze słodszy. Połączenie z kurczakiem, kiwi i kolorową dymką daje niesamowicie pyszny efekt końcowy.
długie wykałaczki do szaszłyków, grill
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 252
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 392
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 295
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 264
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 252
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 392
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 295
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 264
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Składniki na marynatę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do marynaty przekładamy kawałki kurczaka. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.
Kiwi obieramy kroimy w ósemki. Kumkwaty i cebule kroimy w plasterki. Na wykałaczki nabijamy na przemian kumkwaty, kiwi, cebulę i mięso. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Jogurt mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki podajemy z sosem jogurtowym.
Smacznego.