Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita marynata nadaje im wyjątkowy smak. Świeże warzywa cudownie komponują się z mięsem z kurczaka. Zapraszam na film na mój kanał kuchni włoskiej, tam znajdziesz inspiracje na obiad czy kolację
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 210
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 634
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 210
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 634
Składniki
Mięso opłucz , osusz na ręczniku kuchennym. Pokrój na kawałki . Umieść w misce.
Przygotuj marynatę, ,utrzyj oliwę z sosem sojowym oraz z utartym czosnkiem, wszystko to dobrze zamieszać. Dodaj pozostałe przyprawy i ponownie zamieszaj. Przygotowane mięso zalej marynatą i dobrze wymasuj. Przykryj folią spożywczą. Odłóż na kilka godzin a najlepiej na całą noc .
Patyczki bambusowe do szaszłyków namocz w zimnej wodzie. Mocz co najmniej 1 godzinę ,to zapobiegnie, ze nam się nie zapalą
Warzywa, umyj osusz ,pokrój na cząstki . Nabijaj na namoczone wcześniej patyczki . Nabijamy papryka czerwona ,,papryka zielona cebula i mięso i tak robimy kilka razy.
Tak przygotowane szaszłyki opiekaj kilka minut z każdej strony. Ja piekłam na patelni grillowej w domu. Pamiętaj patelnie nie smarujemy wcześniej żadnym olejem. Mięso nasze jest już w marynacie ,gdzie była użyta oliwa . W przeciwnym razie nasmrodzisz sobie w domu unoszącym się dymem z patelni grillowej. Do przygotowanych szaszłyków polecam sos tzatziki , przepis jest na moim profilu. Pasuje też sałatka grecka również przepis jest na moim profilu. Z przygotowanego mięsa i warzyw wyszło mi 10 szaszłyków Zapraszam na filmik na youtube na moj kanal kuchni włoskiej.
A oto moje szaszłyki -fotka