Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno .
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2728
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 534
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 179
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 532
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2728
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 534
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 179
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 532
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić do większej miski, dodać olej, doprawić solą, pieprzem, chili, dodać słodką paprykę oraz mieloną kolendrę i dokładnie wymieszać, najlepiej rękoma, wtedy wszystkie kawałki będą równomiernie nasmarowane olejem i obtoczone przyprawami. 5) Przygotowane składniki na przemian nadziać na patyczki (patyczki namoczyć wcześniej w wodzie, żeby się nie przypalały) i grillować na patelni grillowej, grillu lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla (nagrzanym do 180 stopni) około 20 min, aż warzywa i kurczak zarumienią się, w połowie czasu odwrócić na drugą stronę. 6) Ryż ugotować w osolonej wodzie. 7) Na rozgrzanej patelni z masłem lekko podsmażyć cukinię startą na dużych oczkach, żeby delikatnie zmiękła. 8) Dodać ugotowany ryż, doprawić solą, pieprzem, dodać curry oraz chili, wymieszać i smażyć około 5 min. 9) Gotowe szaszłyki podawać z podsmażonym ryżem curry.