Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno .
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7244
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20207
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 817
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7244
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20207
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 585
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 817
Składniki
1) Pierś z kurczaka, paprykę oraz cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 2) Pieczarki oczyścić, obrać i usunąć nóżki. 3) Cebulę obrać i pokroić na 8 równych części. 4) Wszystko wrzucić do większej miski, dodać olej, doprawić solą, pieprzem, chili, dodać słodką paprykę oraz mieloną kolendrę i dokładnie wymieszać, najlepiej rękoma, wtedy wszystkie kawałki będą równomiernie nasmarowane olejem i obtoczone przyprawami. 5) Przygotowane składniki na przemian nadziać na patyczki (patyczki namoczyć wcześniej w wodzie, żeby się nie przypalały) i grillować na patelni grillowej, grillu lub w piekarniku z włączoną funkcją grilla (nagrzanym do 180 stopni) około 20 min, aż warzywa i kurczak zarumienią się, w połowie czasu odwrócić na drugą stronę. 6) Ryż ugotować w osolonej wodzie. 7) Na rozgrzanej patelni z masłem lekko podsmażyć cukinię startą na dużych oczkach, żeby delikatnie zmiękła. 8) Dodać ugotowany ryż, doprawić solą, pieprzem, dodać curry oraz chili, wymieszać i smażyć około 5 min. 9) Gotowe szaszłyki podawać z podsmażonym ryżem curry.