Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki, kolendra, pomidory, cebula, grzyby, chleb na zakwasie - pełny, zrównoważony posiłek na jednym talerzu. Zdrowy, lekki i pyszny!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11749
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8310
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155220
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11749
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8310
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155220
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Składniki
Krewetki obrać ze skorupek, oczyścić ze struny grzbietowej, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną oliwy, kolendrą i pieprzem. Cebulę obrać, przekroić na pół, posypać solą i pieprzem, posmarować miodem, posypać tymiankiem, zawinąć w folię aluminiową - każdy kawałek oddzielnie. Chleb obsmażyć z obu stron na złoto.
Zamarynowane przez pół godziny w kolendrze krewetki nadziewać na szpikulce na przemian z grzybami, pomidorkami i kawałkami papryki. Pomidor przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Na ruszcie lub patelni grilowej ułożyć cebule (wymagają najdłuższego pieczenia). Po około 10 minutach na ruszt włożyć pomidory (przecięciem do dołu), położyć szaszłyki. Gdy szaszłyki dojdą z jednej strony przewracamy je i w tym momencie na grilu układamy kromki chleba z posiekanyny szparagami. Do stołu można podać ulubiony dip lub ketchup.