Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki, kolendra, pomidory, cebula, grzyby, chleb na zakwasie - pełny, zrównoważony posiłek na jednym talerzu. Zdrowy, lekki i pyszny!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Krewetki obrać ze skorupek, oczyścić ze struny grzbietowej, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną oliwy, kolendrą i pieprzem. Cebulę obrać, przekroić na pół, posypać solą i pieprzem, posmarować miodem, posypać tymiankiem, zawinąć w folię aluminiową - każdy kawałek oddzielnie. Chleb obsmażyć z obu stron na złoto.
Zamarynowane przez pół godziny w kolendrze krewetki nadziewać na szpikulce na przemian z grzybami, pomidorkami i kawałkami papryki. Pomidor przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Na ruszcie lub patelni grilowej ułożyć cebule (wymagają najdłuższego pieczenia). Po około 10 minutach na ruszt włożyć pomidory (przecięciem do dołu), położyć szaszłyki. Gdy szaszłyki dojdą z jednej strony przewracamy je i w tym momencie na grilu układamy kromki chleba z posiekanyny szparagami. Do stołu można podać ulubiony dip lub ketchup.