Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki, kolendra, pomidory, cebula, grzyby, chleb na zakwasie - pełny, zrównoważony posiłek na jednym talerzu. Zdrowy, lekki i pyszny!
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2956
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1076
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2956
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1076
Składniki
Krewetki obrać ze skorupek, oczyścić ze struny grzbietowej, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną oliwy, kolendrą i pieprzem. Cebulę obrać, przekroić na pół, posypać solą i pieprzem, posmarować miodem, posypać tymiankiem, zawinąć w folię aluminiową - każdy kawałek oddzielnie. Chleb obsmażyć z obu stron na złoto.
Zamarynowane przez pół godziny w kolendrze krewetki nadziewać na szpikulce na przemian z grzybami, pomidorkami i kawałkami papryki. Pomidor przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Na ruszcie lub patelni grilowej ułożyć cebule (wymagają najdłuższego pieczenia). Po około 10 minutach na ruszt włożyć pomidory (przecięciem do dołu), położyć szaszłyki. Gdy szaszłyki dojdą z jednej strony przewracamy je i w tym momencie na grilu układamy kromki chleba z posiekanyny szparagami. Do stołu można podać ulubiony dip lub ketchup.