Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki, kolendra, pomidory, cebula, grzyby, chleb na zakwasie - pełny, zrównoważony posiłek na jednym talerzu. Zdrowy, lekki i pyszny!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Krewetki obrać ze skorupek, oczyścić ze struny grzbietowej, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną oliwy, kolendrą i pieprzem. Cebulę obrać, przekroić na pół, posypać solą i pieprzem, posmarować miodem, posypać tymiankiem, zawinąć w folię aluminiową - każdy kawałek oddzielnie. Chleb obsmażyć z obu stron na złoto.
Zamarynowane przez pół godziny w kolendrze krewetki nadziewać na szpikulce na przemian z grzybami, pomidorkami i kawałkami papryki. Pomidor przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Na ruszcie lub patelni grilowej ułożyć cebule (wymagają najdłuższego pieczenia). Po około 10 minutach na ruszt włożyć pomidory (przecięciem do dołu), położyć szaszłyki. Gdy szaszłyki dojdą z jednej strony przewracamy je i w tym momencie na grilu układamy kromki chleba z posiekanyny szparagami. Do stołu można podać ulubiony dip lub ketchup.