Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki, kolendra, pomidory, cebula, grzyby, chleb na zakwasie - pełny, zrównoważony posiłek na jednym talerzu. Zdrowy, lekki i pyszny!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2480
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 128
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 225
Składniki
Krewetki obrać ze skorupek, oczyścić ze struny grzbietowej, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną oliwy, kolendrą i pieprzem. Cebulę obrać, przekroić na pół, posypać solą i pieprzem, posmarować miodem, posypać tymiankiem, zawinąć w folię aluminiową - każdy kawałek oddzielnie. Chleb obsmażyć z obu stron na złoto.
Zamarynowane przez pół godziny w kolendrze krewetki nadziewać na szpikulce na przemian z grzybami, pomidorkami i kawałkami papryki. Pomidor przekroić na pół, posypać solą i pieprzem. Na ruszcie lub patelni grilowej ułożyć cebule (wymagają najdłuższego pieczenia). Po około 10 minutach na ruszt włożyć pomidory (przecięciem do dołu), położyć szaszłyki. Gdy szaszłyki dojdą z jednej strony przewracamy je i w tym momencie na grilu układamy kromki chleba z posiekanyny szparagami. Do stołu można podać ulubiony dip lub ketchup.