Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki po arabsku

Szaszłyki po arabsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Szaszłyki po arabsku"

Składniki

  • Szaszłyki:  300 g polędwicy wołowej
  • 2 cukinie
  • 1 zielona papryka
  • 100 g sera halloumi
  • oliwa
  • mielony pieprz. Sałatka tabbouleh: 1 mały
  • świeży ogórek
  • 4 duże pomidory  1 dymka  garść liści mięty  garść liści bazylii  1/4 szklanki kuskusu  2 cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory natnij przy ogonku i wyżłób. Posiekaj drobno miąższ i wrzuć do miseczki. Obierz ogórka, usuń pestki a resztę posiekaj i wymieszaj z miąższem pomidorów. Dodaj posiekane liście mięty, bazylii, zieloną część dymki, sok z cytryny i kuskus.

  2. Wymieszaj. Pokrój polędwicę, cukinie, paprykę i ser halloumi w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm. Na zwilżone wodą patyczki do szaszłyków nabijaj na przemian mięso, cukinię i ser. Posmaruj szaszłyki odrobiną oliwy, oprósz pieprzem i ułóż na rozgrzanym grillu. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z nadziewanymi pomidorami.

  3. Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średni.

    Źródło: TV14

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń