Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie możemy przygotować na różne uroczystości, na niedzielny obiad, również zamiast piec piekarniku możemy upiec na grillu.
1. Zacznij od sosu: cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przysmaż na oleju, dodaj koncentrat, a po minucie resztę składników. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż sos będzie gęsty (około 15 minut)
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz przyprawa do mięsa.
2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy razem ze sobą i dodajemy mięso. Odstawiamy, na co najmniej godzinę.
3. Po tym czasie nakładamy mięso na patyczki do szaszłyka i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 35 minut w 180°C. Możemy obracać, co 10 minut żeby równo się upiekły.
4. Po upieczeniu układamy na talerzu, polewamy sosem.
5. Smacznego.
Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "g...
Odsłon: 23483
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 383
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1937
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 383
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1937
Składniki
1. Zacznij od sosu: cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przysmaż na oleju, dodaj koncentrat, a po minucie resztę składników. Gotuj na małym ogniu do momentu, aż sos będzie gęsty (około 15 minut) 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą oraz przyprawa do mięsa. 2. Wszystkie składniki na marynatę łączymy razem ze sobą i dodajemy mięso. Odstawiamy, na co najmniej godzinę.
3. Po tym czasie nakładamy mięso na patyczki do szaszłyka i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 35 minut w 180°C. Możemy obracać, co 10 minut żeby równo się upiekły.
4. Po upieczeniu układamy na talerzu, polewamy sosem. 5. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Dania główne
Kaczka z kapustą czerwoną i kluskami
Dania główne
Drobiowy rożek z pieczarkami
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Moje tradycyjne danie na niedzielny obiad :) Schabowy, ziemniaki i surówka ze...
Odsłon: 129
Kurczak pieczony na butelce z piwem
Kurczak pieczony na butelce piwa smakuje wyśmienicie. Wyciekające piwo oblewa...
Odsłon: 130