Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki w winie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2120
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2120
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
Składniki
Mięso pokrój na 8 kawałków podobnej wielkości. Połowę z nich owiń plastrami boczku. Zawijając, włóż pod boczek listki szałwii.
Następnie mięso ponadziewaj na igły do szaszłyków, dopraw solą i pieprzem. Brytfannę wysmaruj olejem, włóż do niej szaszłyki, a na wierzch połóż połowę masła. Wlej wino.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220° C przez 30 minut. Podczas pieczenia mięso polewaj powstałym sosem.
Gotowe szaszłyki wyjmij i odłóż w ciepłe miejsce. Do sosu powstałego podczas pieczenia dodaj resztę masła i szklankę wody.
Całość zagotuj. Mieszając, wlej kwaśną śmietanę. Szaszłyki nałóż na talerze, polej sosem i ozdób mieszanką sałat.Źródło: Na żywo