Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo, że sezon grillowy już dawno mamy za sobą, to te szaszłyki będą świetną opcją, jako dodatek do dań głównych.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Jeżeli chodzi o ilość poszczególnych składników - jest dowolna, w zależności od tego ile chcemy otrzymać szaszłyków. Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki oleju mieszamy z ulubionymi ziołami, dodajemy obrane i pokrojone warzywa i marynujemy kilkanaście godzin (najlepiej całą noc). Później w zależności od upodobań: pieczemy w piekarniku, bądź na patelni, ewentualnie na grillu elektrycznym. Nie ukrywam, że i mi się marzy taki grill elektryczny - ile cudownych potraw można by było przygotować. ;-)