Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo, że sezon grillowy już dawno mamy za sobą, to te szaszłyki będą świetną opcją, jako dodatek do dań głównych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 337
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1373
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 337
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1373
Składniki
Jeżeli chodzi o ilość poszczególnych składników - jest dowolna, w zależności od tego ile chcemy otrzymać szaszłyków. Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki oleju mieszamy z ulubionymi ziołami, dodajemy obrane i pokrojone warzywa i marynujemy kilkanaście godzin (najlepiej całą noc). Później w zależności od upodobań: pieczemy w piekarniku, bądź na patelni, ewentualnie na grillu elektrycznym. Nie ukrywam, że i mi się marzy taki grill elektryczny - ile cudownych potraw można by było przygotować. ;-)