Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki wieprzowe"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 402
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 424
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9955
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2175
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9754
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6388
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 402
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 424
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9955
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2175
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9754
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6388
Składniki
Polędwiczkę wieprzową (lub dwie mniejsze) oczyść starannie, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju ze sporą szczyptą soli, curry, chili w proszku oraz tłuczonego kolorowego pieprzu. Dodaj otarte listki tymianku. Włóż pokrojone mięso, wymieszaj. Odstaw do marynowania na minimum 2 godziny.
Por oczyść, opłucz i osusz, a potem pokrój na kawałki (ok. 2 cm). Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój na ćwiartki. Boczek pokrój w cienkie plasterki. Każdą cząstkę brzoskwini zawiń w plasterek boczku.
Przygotuj patyki do szaszłyków. Nabijaj na przemian kawałki zamarynowanego mięsa, pora oraz brzoskwinie w boczku. Szaszłyki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Zdejmij z patelni. Na patelnię włóż masło, rozpuść. Gotowe szaszłyki polewaj powstałym sosem.Źródło: Świat kobiety