Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z baraniny z soczewicą i granatem"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42969
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42969
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 473
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz 30 minut. Baraninę połącz z jajkiem, czosnkiem, pokrojoną w kostkę podsmażoną cebulą, papryką, kolendrą i natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Mięsem obłóż część patyczków do szaszłyków. Smaż na oleju z każdej strony po 7 minut.
Soczewicę i kaszę opłucz, osącz. Kaszę podpraż na suchej patelni. Wsyp do dwóch szklanek wrzątku, gotuj. Soczewicę opłucz, ugotuj. Na talerzu ułóż kaszę i soczewicę wymieszaną z posiekaną kapustą, plasterkami pora i owocami granatu. Na wierzchu ułóż szaszłyki.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień