Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z baraniny z soczewicą i granatem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz 30 minut. Baraninę połącz z jajkiem, czosnkiem, pokrojoną w kostkę podsmażoną cebulą, papryką, kolendrą i natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Mięsem obłóż część patyczków do szaszłyków. Smaż na oleju z każdej strony po 7 minut.
Soczewicę i kaszę opłucz, osącz. Kaszę podpraż na suchej patelni. Wsyp do dwóch szklanek wrzątku, gotuj. Soczewicę opłucz, ugotuj. Na talerzu ułóż kaszę i soczewicę wymieszaną z posiekaną kapustą, plasterkami pora i owocami granatu. Na wierzchu ułóż szaszłyki.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień