Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niezwykle aromatyczne. Można je przyrządzić na grillu lub zrobić w domu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19923
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3048
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4261
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3936
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19923
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3048
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4261
Składniki
Indyka pokrój w kostkę. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Z limonek wyciśnij sok. Połącz wszystkie składniki marynaty. Marynatę wylej na warzywa i mięso. Dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na min. 1 h. Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso i warzywa. Każdego szaszłyka owiń w folię aluminiową. Piecz w 180 stopniach C. przez ok. 30-45 minut. Pod koniec pieczenia odwiń szaszłyki. Posyp je solą ziołową. Piecz jeszcze chwilę do zarumienienia mięsa.