Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 1537

Smaczne i niezwykle aromatyczne. Można je przyrządzić na grillu lub zrobić w domu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z indyka

Przygotowanie

  1. Indyka pokrój w kostkę. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Z limonek wyciśnij sok. Połącz wszystkie składniki marynaty. Marynatę wylej na warzywa i mięso. Dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na min. 1 h. Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso i warzywa. Każdego szaszłyka owiń w folię aluminiową. Piecz w 180 stopniach C. przez ok. 30-45 minut. Pod koniec pieczenia odwiń szaszłyki. Posyp je solą ziołową. Piecz jeszcze chwilę do zarumienienia mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń