Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niezwykle aromatyczne. Można je przyrządzić na grillu lub zrobić w domu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Indyka pokrój w kostkę. Cukinię, paprykę i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Z limonek wyciśnij sok. Połącz wszystkie składniki marynaty. Marynatę wylej na warzywa i mięso. Dokładnie wymieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na min. 1 h. Na patyki do szaszłyków nadziewaj mięso i warzywa. Każdego szaszłyka owiń w folię aluminiową. Piecz w 180 stopniach C. przez ok. 30-45 minut. Pod koniec pieczenia odwiń szaszłyki. Posyp je solą ziołową. Piecz jeszcze chwilę do zarumienienia mięsa.